Cine te-a chemat la slujire?

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Chemarea in slujirea lui Dumnezeu este cea mai inalta chemare si cea mai importanta lucrare de pe pamint. Tu devii reprezentantul Cuiva, mult mai mare decat reprezentantul oricarei firme, companii, un ambasador mai mare ca orice ambasador al oricarei tari de pe mapamond.

     Tu devii reprezentantul Dumnezeului Celui Viu, Cel Adevarat.

     NU TU L-AI ALES PE EL…. EL TE-A ALES PE TINE!

     Cand eram tanar si am fost interviat pentru o slujba am spun numai lucruri pozitive si frumoase despre mine si nimic negativ sau rau. Dar cand chemarea lui Dumnezeu a ajuns la mine, am spun tot ceea ce era rau in viata mea si nimic pozitiv. Dumnezeu ma cunostea dinainte, stia totul despre mine si totusi El m-a chemat.

     Galateni 1:15-16: “Dar cand Dumnezeu – care m-a pus deoparte din pantecele maicii mele, si m-a chemat prin harul Sau, – a gasit cu cale sa descopere in mine pe Fiul Sau, ca sa-L vestesc intre neamuri…”.

     2 Timotei 1:8-9: “Sa nu-ti fie rusine dar de marturisirea Domnului nostru, nici de mine, intemnitatul Lui. Ci sufera impreuna cu Evanghelia prin puterea lui Dumnezeu.

     El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vecinicii“.

     1 Corinteni 1:26-29: “De pilda, fratilor, uitati-va la voi care ati fost chemati: printre voi nu sunt multi intelepti in felul lumii, nici multi puternici, nici multi de neam ales.

     Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. Dumnezeu a ales lucrarile slabe ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele tari.

     Si Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii, si lucrurile dispretuite ba inca lucrurile care nu sunt, ca sa nimiceasca pe cele ce sunt;”.

     Cand Dumnezeu ne-a chemat noi eram “nimeni“, dar acum putem biruii pe toti inteleptii si puternicii acestei lumi prin Hristos Domnul Isus.

     2 Corinteni 4:7: “Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi“.

     1 Timotei 1: 12-13: “Multumesc lui Christos Isus, Domnul nostru, care m-a intarit, ca m-a socotit vrednic de incredere, si m-a pus in slujba Lui, macar ca inainte eram un hulitor, un prigonitor si un batjocuritor. Dar am capatat indurare, pentru ca lucram in nestiinta, in necredinta! “.

 

UN SCOP DIVIN

     Faptele Apostolilor 26:16: “Dar scoala-te si stai in picioare; caci M-am aratat tie ca sa te pun slujitor si martor atat al lucrurilor pe care le-ai vazut, cat si al lucrurilor pe care ma vei vedea facandu-le“.

     Cand Dumnezeu cheama pe cineva in slujba Lui, El o face pentru un scop divin, bine definit, iar cei chemati trebuie sa raspunda cu acelasi scop al vietii lor, acela de-a fi in voia Lui.

     In toate exemplele citate din Scriptura am invatat ca Dumnezeu ne-a chemat pentru slujire, ne-a facut pentru slujire, si ne-a pus in slujire, printr-un act de suveranitate, numit voia Lui in toate; sa fim vase de lut, pregatite pentru orice lucrare buna. Comoara adevarata insa este Isus Hristos. Si noi, ca vase de lut, trebuie sa dam toata Gloria lui Isus si sa nu oprim nimic pentru noi. Valoarea oricarui vas este determinat de ceea ce este in el. Vrem sa fim considerati valorosi? Sa alegem in totalitate sa fim plini de Hristos, pentru ca totul in lumea aceasta este despre El, prin El, si pentru El.

     El ne-a chemat si El e sursa noastra. Lui trebuie sa-i dam socoteala.

     El e singurul care va judeca succesul nostru sau esecul nostru.

     Daca lucrarea la care ai fost chemat trebuie sa se desfasoare intr-un catun si tu esti credincios lui Dumnezeu in tot ceea ce faci, esti la fel de apreciat ca si pastorul celei mai mari biserici de pe continent, si in ochii lui Dumnezeu esti la fel de valoros. Nu conteaza ce zic oamenii. Standardul lui Dumnezeu pentru succes este complect diferit de standardul oamenilor pentru succes. De aceea, nu imbratisa niciodata sistemul omenesc de evaluare, ci fii sigur sa stai in voia Domnului.

     Scopul vietii mele este sa predic pe Isus. Asta e munca vietii mele, pregatirea vietii mele, chemarea vietii mele.

     Ce separa lucrarea de slujire de orice alta profesie sau cariera? Ce il face pe un slujitor sa plinga si atunci cand este epuizat, cand anii batranetii l-au scurs de orice vlaga, de orice energie si starea fizica si aptitudinile intelectuale il impiedica sa mai ajunga la anvon?

     Chemarea!

     Chemarea lui Dumnezeu!

     Presedintele tarii, dupa ce isi incheie mandatul in birou, paraseste politica si ramane un om de stat, un veteran. A atins cea mai inalta pozitie (sociala) care poate fi pe acest pamant si nu mai are nimic la ce tinde.

     Dar asta nu e valabil pentru slujitorul lui Dumnezeu.

     Un sportiv, dupa ce a batut toate recordurile se retrage din activitate depanandu-si amintirile intre suporteri si recapitulandu-si trofeele castigate.

     Dar asta nu e valabil pentru slujitorul lui Dumnezeu.

     Pentru un autor sau un artist vine vremea retragerii culegand roadele muncii lor.

     Dar asta nu e valabil pentru slujitorul lui Dumnezeu.

     Un inventator, sau om de afaceri poate atinge o recunoastere inalta in istoria lumii, oprindu-se la un moment doar pentru a strange laurii succesului.

     Dar asta nu e valabil pentru slujitorul lui Dumnezeu.

     Ca si simfonia neterminata a lui Beethoven, lucrarea unui slujitor oricat ar parea de impresionanta, niciodata nu are sfarsit.

     Un slujitor cu adevarat al lui Dumnezeu:

–    nu lucreaza de la noua dimineata la cinci dupa-amiaza;

–    nu lucreaza doar patruzeci de ore pe saptamana;

–    nu lucreaza numai cinci zile pe saptamana;

–    nu militeaza pentru beneficiile sindicatului;

–    nu plange pentru a-si reduce orele de lucru.

     Un slujitor adevarat nu are ore suficiente intr-o zi, nici zile suficiente intr-o saptamana sa poata face tot ce este nevoie de facut. Dar slujitorul intelege ca munca lui nu e serviciu.

     Munca unui slujitor este misiune. Din cauza chemarii pe care o are de la Dumnezeu, munca unui slujitor se incheie numai atunci cand este chemat acasa. Slujitorul adevarat ramane slujitor pana la moarte.

     Este o diferenta uriasa intre a avea o chemare si a avea o cariera.

     Lot a avut doar o cariera. Avraam a avut chemare.

     Cain a avut doar o cariera. Abel a avut chemare.

     Ismael a avut doar o cariera. Isaac a avut chemare.

     Esau a avut doar o cariera. Iacob a avut chemare.

     Cei zece spioni in Canaan au avut doar o cariera. Iosua si Caleb au avut chemare.

     Simon Vrajitorul a avut doar o cariera. Simon Petru a avut chemare.

     Faraon a avut doar o cariera. Moise a avut chemare.

     Potifar a avut doar o cariera. Iosif a avut chemare.

     Haman a avut doar o cariera. Estera a avut chemare.

     Ahab a avut doar o cariera. Ilie a avut chemare.

     Nebucadnetar a avut doar o cariera. Sadrac, Meshac si Abednego au avut chemare.

     Darius a avut doar o cariera. Daniel a avut chemare.

     Goliat a avut doar o cariera. David, tanarul, a avut chemare.

     Saul a avut doar o cariera. David, imparat, a avut chemare.

     Irod a avut doar o cariera. Ioan Botezatorul a avut chemare.

     Agripa a avut doar o cariera. Pavel a avut chemare.

     Pilat a avut doar o cariera. Isus a avut chemare.

     Tu trebuie sa ai o relatie cu Dumnezeu care depaseste orice alta relatie. Pe acest pamant, cea mai mare relatie pe care o am este relatia cu sotia mea. Ea este pentru mine nevasta, tovarasa, iubita, partenera, consiliera, partenera de misiune si rugaciune, incurajatoare, ea este tot ce isi poate dori cineva ca partener de slujire. Dar peste aceasta relatie cu sotia mea, cu fiul meu sau cu fiica mea, este relatia cu Dumnezeul meu. Daca relatia mea cu Dumnezeu se strica, atunci toata viata mea se strica, cu toate relatiile ei, si atunci aceasta relatie e prima care trebuie reparata.

     Daca nu esti cu totul predat lui Dumnezeu pana la ultima fibra a trupului si ultimul simtamint al inimii, atunci ai nevoie cat mai degraba de o alta vizita la Cruce. Relatia cu Dumnezeu trebuie sa fie o situatie de viata si moarte.

     Nu te poti impotrivi unui slujitor care a avut chemare de la Dumnezeu.

     Nu poti invinge un slujitor care a fost chemat de Dumnezeu.

     Chemarea slujitorului adevarat il face sa mearga tot timpul inainte, pe cand cei numiti de oameni cad la marginea drumului.

     Numai chemarea este aceea care il tine pe un slujitor adevarat langa turma cand ceilalti fug la prima incercare.

     Numai chemarea ii da putere unui slujitor adevarat sa strabata cararile cele mai neprielnice pe orice anotimp cand ceilalti cauta numai clasa intiia in avion.

     Numai chemarea il conduce pe slujitorul adevarat la orice colt de strada, in orice spital, in orice inchisoare, sa predice cuvantul sau sa ajute, cand ceilalti asteapta invitatii sa predice la cele mai mari biserici si daca se poate cu colecta cea mai mare.

     Numai chemarea il tine pe slujitorul adevarat neclintit de pe genunchi, uneori toata noaptea, cand ceilalti nu se pot ruga nici macar o ora.

     Numai chemarea uda ochii slujitorului adevarat, in plinsul de durere pentru sufletele care pier in pacat, cand ceilalti au ochii tot timpul uscati.

     DE CE ASA? Pentru ca este CHEMAREA de la Dumnezeu! O asemenea chemare nu poate fi inlocuita cu nimic. Orice alta chemare sau numire venita de la oameni nu este la fel; are tot timpul in fata nevazand urgentul situatiei niciodata, nu are putere, nu are autoritate, si nu poate pretinde nimic de la vietile oamenilor.

     Daca esti un slujitor adevarat, stii cine te-a chemat la slujire?

     Nu eu te-am chemat; nici tatal tau sau mama ta nu te-au chemat; nici unchi, matuse, bunici, sau nepoti nu te-au chemat; nici macar pastorii sau alti slujitori nu te-au chemat.

     Daca esti cu adevarat chemat la slujire, atunci trebuie sa fii convins in totalitate ca DUMNEZEU te-a chemat! Numai chemarii lui Dumnezeu se merita ca sa raspunzi, numai chemarii Lui se merita sa mori, si numai chemarii Lui se merita sa traiesti.

     Am inteles acum cine ne-a chemat.

     Dar intelegem ce ne-a chemat El sa fim?

 va urma……Ce a planuit Dumnezeu sa fii in slujire?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s