Chemarea Lui Dumnezeu

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

Nu sunt foarte multi oameni astazi in societatea americana, politica sau comerciala, care sa doreasca sa puna totul in slujba lui Dumnezeu, sa lupte pentru respectarea legilor morale bazate pe Scriptura. Si mai putini ar sacrifica tot ce au pentru apararea libertatii religioase sau si alte libertati pierdute, libertati care au adus atata bucurie natiunii noastre de-a lungul timpului.
Chiar si multi dintre slujitorii lui Dumnezeu, adevarati cindva, sunt gata pentru compromisuri deoarece, ca si pentru Dima odinioara, chemarea lumii suna mai puternic in inima lor decat
chemarea lui Dumnezeu.
De aceea, in momentele urmatoare am sa mentionez trei chemari ale lui Dumnezeu. Peste primele doua voi trece sumar pentruca cea de-a treia este subiectul mesajului.

1). CHEMAREA LA POCAINTA
Este o chemare universala a lui Dumnezeu adresata fiecarui pacatos sa se pocaiasca, sa fie salvat. Dumnezeu nu iubeste moartea pacatosului ci doreste ca oricine sa vina la El si sa se pocaiasca.
2 Petru 3:9 : “Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi, si doreste ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta”.
Dumnezeu nu vrea ca cineva sa moara in pacat, de aceea doreste ca toti, da, absolut toti sa vina la pocainta. Daca tu alegi sa mergi in iad tu calci in picioare jertfa lui Isus Christos si alegi sa refuzi toate promisiunile pe care El le-a facut.
Aceasta chemare universala este reflectata in Ioan 3:16: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”.
Harul sau deosebit a facut ca aceasta iubire sa depaseasca granitele casei lui David si sa cuprinda toata lumea:
– Tit 2: 11: “Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat…”
– Fapte Apostolilor 2:21: “Atunci, oricine va chema Numele Domnului, va fi mantuit“.
– 1 Ioan 4:15: “Cine va marturisi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane in el, si el in Dumnezeu“.
– Ioan 3:15: “…pentruca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica“.
– Ioan 11:26: “Si oricine traieste, si crede in Mine, nu va muri niciodata…”
In cuvintele : toti, cine, oricine, orisicine, este cuprinsa fiecare fiinta umana indiferent de limba si cultura, indiferent daca este educat sau fara educatie, indiferent daca este inalt sau scund, indiferent daca este bogat sau sarac si lista ar putea continua….
Cuvantul oricine a fost scris cu Sange pe crucea din Calvar.
Cuvantul oricine a fost scris pe portile iadului prin puterea invierii.
Cuvantul oricine a ramas scris in mormantul gol dupa invierea lui Isus.
Cuvantul oricine a fost scris in camera de sus cu limbi de foc, la Rusalii.
Si in cuvantul oricine intri si tu astazi, daca esti un pacatos.

2). CHEMAREA LA LUCRU
Daca esti nascut din nou Dumnezeu te cheama la lucru. Credinciosii in totalitate trebuie sa-l urmeze pe Hristos. Fiecare credincios trebuie sa fie si un lucrator, un martor.
Cand Isus l-a vindecat pe indracit, ( Marcu 5:19), nu l-a chemat dupa El ci l-a trimis acasa sa marturiseasca, ce i-a facut Dumnezeu, familiei si prietenilor sai. Nu toata multimea credinciosilor este chemata la slujire deosebita, speciala, dar toti sunt chemati sa lucreze in via Sa. Toti sunt chemati sa laude si sa se inchine. Toti sunt chemati la rugaciune si la mijlocire.
Isus insusi spune ca recolta este mare dar lucratorii sunt putini. Cu alte cuvinte, nimeni nu e chemat numai sa “incalzeasca banca”. Daca esti sofer, condu autobuzul bisericii cu copii sau batrini. Daca esti mecanic, raspunde chemarii de-a repara ce este necesar de reparat. Daca esti priceput si rabdator cu copiii, oferati serviciul la cresa. Daca iti place sa te rogi pentru altii, formeaza un grup de mijlocire. Daca esti un om de success in lumea financiara, ofera-ti ajutorul de consiliere pastorului fara sa ai alte scopuri meschine in minte. Fii un Aaron sau un Hur care sustine miinile celor din slujba divina.
Fiecare din noi trebuie sa fie un lucrator dar in acelasi timp sa fie si un ajutor pentru cei chemati la slujire si misiune.
Cand Israel a ocupat Canaanul, fiecare semintie a primit ca mostenire o bucata de pamint, cu exeptia semintiei lui Levi. De ce? Pentru ca semintia lui Levi se compunea din preoti si leviti, chemati sa slujeasca in Templu.
Dumnezeu a avut un plan deosebit. Congregatia nici nu angajeaza si nici nu plateste slujitorii. In schimb, congregatia este chemata sa aduca zeciuiala care apartine Domnului impreuna cu darul de buna voie. Din tot ce s-a dat lui Dumnezeu, Dumnezeu plateste slujitorii. Simplu, nu?
Credinciosii sau congregatia deasemenea recunosc in slujba de slujitori ai Domnului pe cei chemati de Dumnezeu la lucrare prin ceea ce se numeste in termen biblic “ordinare“. Ordinarea nu este altceva decat aprobarea congregatiei acelor alesi de Dumnezeu in slujire printr-un act oficial si public.
In Faptele Apostolilor 13:2, Cuvantul ne spune ce a zis Duhul Sfant:
“Puneti-Mi deoparte pe Barnaba si pe Saul pentru lucrarea la care (EU) i-am chemat“. Apoi, in versetul urmator citim: “Atunci, dupa ce au postit si s-au rugat, si-au pus miinile peste ei, si i-au lasat sa plece“.
In 1 Timotei 4:14, apostolul Pavel ii spune lui Timotei sa nu fie nepasator de darul pe care l-a primit prin proorocie, cu punerea miinilor. Iar in 1 Timotei 2:7, apostolul Pavel recunoaste ca o fost ales ca propovaduitor si apostol.
Te incurajez sa studiezi singur 1 Corinteni capitolul 12 privitor la feluritele daruri ale Duhului Sfant, l-a felul cum sunt impartite aceste daruri si cum se raporteaza aceste daruri unele la altele.
Incepand cu capitolul urmator am sa arat cu lux de amanunte despre a treia chemare a lui Dumnezeu, CHEMAREA LA SLUJIRE!

va urma……CHEMAREA LA SLUJIRE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s