Toti au fost oameni ai Credintei

continuare la Slujitorul adevarat….(4)

Evidentele istorice arata aceasta. Toti acesti eroi ca si alti lideri ai acestei natiuni au proclamat public credinta lor puternica in Dumnezeu si in Isus Hristos.

Fiecare sesiune a Congresului incepea cu rugaciunea unui capelan platit din bani publici incepind din 1789. Cinzeci si doi din cei cinzeci si cinci de membri fondatori ai Constitutiei Americane erau membrii bisericilor formate de primii emigranti.  Primul judecator al Tribunalului Suprem, John Jay a declarat: “Americanii ar trebui sa aleaga, de preferinta, crestinii ca si conducatori la orice nivel”.

Vocea crestinilor este tot mai inceata in societatea de astazi, chiar daca si acum mai sunt inca barbati si femei care refuza sa-si indoaie genunchii in fata umanismului si in fata asa zisei corectitudini politice.

Acesti eroi au ales mai degraba sa moara pentru convingerile lor, pentru o natiune libera, crestina, unde crestinii pot sa-L slujeasca pe Dumnezeu fara nici o restrictie din partea guvernului. Au ales sa stea in picioare si cu curaj sa proclame apartenenta lor catre Hristos si natiunea americana sa fie oficial proclamata sub Dumnezeu. Au ales sa inscrie aceasta credinta pe banii lor ca sa fie martori in toata lumea: “In Dumnezeu ne incredem”.

Pe frontspiciul monumentului lui Washington in capitala americana scrie in latina “Laus Deo”, ceea ce inseamna “Laudat sa fie Domnul”. Atatea dovezi se pot enumera spre a arata ca America a pornit ca o natiune sub Dumnezeu.

Slujitorii adevarati au facut aceasta posibil. Acum e nevoie de slujitori la fel de adevarati pentru a fi pastrate toate aceste binecuvantari.

America este sanctuarul lumii intregi. Indiferent de credinta sau religiunea fiecaruia, toti sunt bine primiti pe acest pamant al fagaduintei. Numai credinta crestina a facut ca aceasta sa se intample.

In apele portului New York se inalta falnic frumoasa Statuie a Libertatii cu cei cinzeci de metri inaltime. Numita si “Mama celor exilati”, ii intampina pe toti noi venitii cu inscriptia: “ Da-mi oboseala ta, saracia ta, rasufla acum liber….trimite catre mine toate lipsurile si neimplinirile tale….iar eu te voi calauzi in urma trecerii portii mele de aur.” Dar acum acest mesaj de bun venit este tradat de multi. Pe cand inca se bucura de privilegiile reprezentate de aceasta inscriptie,  tot mai multi ne fura libertatea castigata de parintii nostrii cu viata lor.

Incet dar sigur America este astazi tot mai indepartata de credinta si libertate. Mai rau, apatia si plictiseala castiga tot mai mult teren.

va urma….LIBERTATEA SUB ASEDIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s